Ons verhaal

"Anisana is eigenlijk een rechtstreeks gevolg van onze keuze die wij in 2006 maakten om ons landbouwbedrijf, gelegen in het pittoreske Hoeke bij Damme, een extra cachet te geven.  Zoals zoveel collega-landbouwers kozen wij destijds om volop in te zetten op de korte keten.  Van bij het begin was ons doel om de landbouw op een positieve manier dichter bij de consument te brengen.  We kozen dan ook bewust voor een ijswinkel bij de kust om zo een zo groot mogelijk en divers publiek te bereiken.  Eerlijke grondstoffen zijn voor ons prioritair maar dit was in de beginjaren niet zo evident om deze gemakkelijk te vinden.  Zo gingen we zelf op zoek en kwamen in contact met verschillende leveranciers die dezelfde waarden hebben zoals wij.  Plots krijg je dan de vraag van iemand die ook met ijsbereiding wil starten en die hulp wilt bij het opmaken van recepten en bij het selecteren van de juiste grondstoffen.  Vanuit onze eigen ervaring proberen we die mensen dan zo goed mogelijk te helpen."

Sandy

 

ANISANA is geboren.

FILOSOFIE

Anisana is veel meer dan een gewone grondstoffenleverancier. Onze basisfilosofie is die van de duurzaamheid. Met Anisana hebben we aandacht voor mens, dier en planeet. Zo werken we bijna uitsluitend samen met leveranciers die dezelfde doelstellingen hebben als de onze. Deze worden dan ook grondig geselecteerd.

Anisana gaat voor een klantgerichte en persoonlijke aanpak: geen recepten uit de boekjes, maar een persoonlijke begeleiding van A-Z.; van het uittesten en opstellen van recepten tot het maken van uw etiketten volgens de laatste FAVV-regelgeving. Wij helpen u graag verder met de glimlach!

Anisana is dus de ideale partner voor de hoevezuivelaar, die net als wij, 24 uur per dag met zijn vak en de natuur verbonden is.

MISSIE

Met de SDG-doelstellingen in het achterhoofd willen we tegen 2030 een landschap uitbouwen van hoevezuivelaars en horecazaken die net zoals ons ‘clean-label’ grondstoffen gebruiken en zo op hun beurt bijdragen aan een beter klimaat, maar vooral aan een gezondere levensstijl bij hun klant. En dit alles zonder een eerlijk inkomen uit het oog te verliezen voor de grondstoffentelers in het zuiden alsook voor de landbouwer bij ons.

Liefde voor het vak en de natuur, daar draait het om!